Mint arról korábban beszámoltunk újabb négy holttestet találtak a búvárok a Hableány roncsainak mai bravúros kiemelésekor. Bár az azonosításuk még folyamatban van, vélelmezhetően köztük van a hajóskapitány, és az a hatéves kislány, aki a nagyszüleivel és az édesanyjával érkezett Magyarországra.

A mentési munkálatokban résztvevő egyik szakember elmondta, hogy még a tapasztalt búvárokat is megérintette, amit a hajóroncsban tapasztaltak a nemrég befejeződött mentési munkálatok során. Elmondása szerint az elhunyt kislány az édesanyja karjaiban volt, amikor a búvárok rátaláltak a hajó belsejében. Azaz az édesanyja szorosan magához ölelte a kicsit, amikor bekövetkezett a szörnyű tragédia.

A szakember elmondta még, hogy hamarosan megérkezik Csepelre az az uszály, amire kiemelték az elsüllyedt Hableányt. Mint mondta jelenleg nyolcvan centi mélyen áll az iszapos réteg a hajó belsejében. A kikötés után azonnal elkezdik a helyszíni szemlét, majd átvizsgálják a roncsban lévő hordalékot, hogy nincs-e benne esetleg újabb áldozat.

A nyomozásnak egy gyanúsítottja van, a Viking Sigyn ukrán állampolgárságú kapitánya, aki adatokat törölt a telefonjáról a baleset után. Magyar György, a matróz családjának jogi képviselője lapunk megkeresésére arról beszélt, addig ülnek a rendőrségen, amíg át nem adják nekik az előzetes szakértői véleményeket.

A Hableány sétahajó 13 nappal ezelőtt, május 29-én este süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. A rendőrség még négy utast keres eltűntként. Hogy minél előbb megtalálják őket is, ezért megduplázták a keresésben részt vevő emberek létszámát a Budapesttől délre eső szakaszon.

3 percben a Hableány kiemelése

Így sikerült a hajót a Clark Ádám daruval az uszályra emelni.

Kiemelik a Hableányt a Dunából - fotók

Kedden hajnalban a mentőalakulatok elkezdték kiemelni a tragikus sorsú turistahajót.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!