Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Javában tombol a strandszezon, de a bikini-alak még mindig csak egy álom a számodra?

Többé nem: ez a diéta épp kapóra jöhet, ha gyorsan meg szeretnél szabadulni pár fölös kilótól. Mindössze három nap alatt akár 5 kilót is ledobhatsz, ha az alábbi étkezési tervet követed.

A fogyókúra alapja a burgonya, melyet sovány joghurttal bolondíthatsz meg - e kombinációban rejlik az a bizonyos trükk, ami lefaragja rólad a súlyfelesleget. A kúrát csak 3 napig kell tartanod, ám az eredmények magukért fognak beszélni.

Étkezési terv a diéta első napjára:

Reggeli: egy közepes méretű főtt krumpli, pici himalájasóval ízesítve, egy csésze natúr joghurt.
Ebéd: két főtt burgonya, só nélkül, egy csésze joghurttal.
Vacsora: két csésze joghurt.

Étkezési terv a diéta második napjára:

Reggeli: egy csésze joghurt.
Ebéd: két közepes méretű főtt burgonya, pici himalájasóval ízesítve, egy csésze joghurttal.
Vacsora: egy főtt krumpli, só nélkül, egy csésze joghurttal.

Étkezési terv a diéta harmadik napjára:

Reggeli: egy főtt burgonya, só nélkül.
Ebéd: egy főtt burgonya, só nélkül, egy csésze joghurttal.
Vacsora: egy csésze joghurt.

Fontos, hogy ne térj el a menütől, és a 3. nap után hagyd abba a fogyókúrát. Mivel elég szegényes az étrend, csak fokozatosan vezesd vissza a zsírosabb, kiadósabb fogásokat az étkezésedbe. És természetesen ne feledkezz meg a napi legkevesebb 8 pohár víz elfogyasztásáról sem.

Második opció: a gabonapehely-joghurt diéta

Létezik a kúrának egy másik változata, melyben a burgonyát gabonapehely helyettesíti. Ez annyival szervezetbarátabb, hogy nem fosztja meg a testet a legtöbb tápanyagtól. A gabonában sok hasznos vitamin és ásványi anyag rejlik, ráadásul tele van növényi rostokkal, és gyulladáscsökkentő hatású. Mindemellett egyszerű és hatékony mód a súlyvesztésre.

A gabonafélék csökkentik az étvágyat, és rosttartalmuknak köszönhetően rendben tartják az emésztőrendszert. Felveszik a harcot a szabad gyökök ellen, és helyreállítják a vércukorszintet.

A gabona-joghurt kúra könnyen tartható, mivel e két összetevő mellett felturbózhatod az étkezésed gyümölcsdarabkákkal, diófélékkel, fahéjjal. Egyedüli feltétele, hogy naponta legalább két étkezés álljon e kombinációból.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!