Feljelentést tesz az ügyészségnél a Borkai Zsolt győri polgármester ügyeivel foglalkozó blogon megfogalmazott állítások miatt a jobbikos Szilágyi György. Az országgyűlési képviselő közölte: beadványa elkészült, postázásra vár.


Az MTI szerint a pártszóvivő annak kivizsgálását kéri többek között hogy történt-e szexuális kényszerítés, miután felvetődött, hogy uniós pénzekért cserébe szórakozott egy nő Borkaival. Szintén kéri hivatali visszaélés, illetve kábítószer birtoklás vizsgálatát.

Szilágyi György a magyar politikatörténet legnagyobb szex- és drogbotrányának nevezte az ügyet. Úgy vélte, a nyomozás elindításához bőven elég, talán sok is, ami a blogon volt. Szerinte

Borkai Zsolt megbukott politikusként és megbukott családfőként.

Az ellenzéki képviselő kifogásolta, hogy a Fidesz a történteket magánügynek tartja, szerinte egy normális országban Borkai Zsoltnak már rég le kellett volna mondania, vissza kellett volna lépnie az önkormányzati választástól. Ha ez nem történik meg, a Jobbik szólítja fel erre.

Borkai Zsolt csak egy a sok száz helyi fideszes kiskirály, a több ezer NER-lovag közül, akik ugyanígy, gátlástalanul lopják a közpénzt és lopott pénzből urizálnak, luxusban élnek, drogoznak és orgiákat szerveznek; ez a Fidesz igazi arca - tette hozzá, hosszan idézve a blog által megfogalmazott állításokból.

Árulásnak nevezte, hogy pártja négy győri képviselőjelöltje visszalépett az önkormányzati választástól, szerinte "az árulás a körülményektől függetlenül árulás", ezért felszólította a négy helyi politikust, hogy listás helyükről is mondjanak le.

Kiemelt kép: Szilágyi György/ Facebook


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!