Belehalt égési sérüléseibe az a 23 éves nő, aki nemi erőszak áldozata lett, emiatt feljelentést tett, majd a bírósági tárgyalásra tartva felgyújtották a támadói – írja az MTI.

Az áldozat még márciusban jelentette fel a két férfit azzal a váddal, hogy tavaly december 12-én megerőszakolták őt, miközben fegyvert fogtak rá. A gyanúsítottakat őrizetbe vették és eljárás indult ellenük. Bíróság elé is álltak, azonban a múlt héten óvadék ellenében szabadlábra kerültek.

A nő éppen az egyik bírósági tárgyalásra tartott csütörtökön, amikor öten – köztük a nemi erőszakkal vádolt férfiak is – megtámadták. Megverték, megszúrták, majd leöntötték kerozinnal, és felgyújtották.

hirdetés

A helyi média azt írja, testfelületének 95 százaléka megégett, azonban így is képes volt egy kilométert gyalogolni, majd saját maga hívni a rendőrséget. Kórházba szállították, de pénteken leállt a szíve, és nem tudták újraéleszteni. Az öt férfit letartóztatták.

A másik nagy felháborodás kiváltó erőszakolási ügyben a rendőrség a múlt héten őrizetbe vett négy férfit, akik a gyanú szerint november 27-én megerőszakoltak és meggyilkoltak egy 27 éves nőt – szintén úgy, hogy felgyújtották.

A rendőrség csütörtök éjjel rekonstruálni akarta a bűncselekményt a helyszínen, amikor a szintén jelenlévő gyanúsítottak megpróbálták elvenni a rendőrök fegyverét, majd elszökni, de lelőtték őket.

Indiában rengeteg nemi erőszak történik: 2017-ben például több mint 33 ezer esetben tettek panaszt hivatalosan. Ebből 4200 Uttar Prades tartományban történt, ahol a legsúlyosabb a helyzet az országban.