A volt MTI-vezér is a Budai Várban szeretett volna élni, ami egy lakáscserének köszönhetően össze is jött, így Belénessy Csaba 98 ezer forintos lakbér fejében él a 118 négyzetméteres önkormányzati lakásban - tudta meg a hvg.hu.

A Budavári Önkormányzat végül megerősítette a lap információt: Belénessy egy önkormányzati bérlakásban lakik a Vár szívében, a Tóth Árpád sétányon található saroképületben. Mint írják: a közvetlenül a történelmi várfalnál fekvő sétányra is néző műemlék házban található bérlakásért Belénessy "költségelvű lakbért" fizet. A Budavári Önkormányzat a ház homlokzatának felújítására, karbantartására és más állagmegóvási munkáira 2013-14-ben összesen 37 millió forintot fordított.

Ugyanígy, lakáscserével jutott Várbeli lakáshoz Bayer Zsolt publicista is, aki később elismerte, hogy a csereként felajánlott ingatlan visszakerült családjához:

Bayer Zsolték trükkje: visszaszerezték a vári önkormányzati lakásra cserélt ingatlant is

A publicista először tagadott, majd mindent elismert, miután szembesítettük a tényekkel.

Beléness azt mondta a hvg.hu-nak, hogy tudta, hogy egyszer meg fogják erről kérdezni, de teljesen szabályosan, lakáscserével jutott az ingatlanhoz, amit egy apróhirdetésben látott meg. Egy XII. kerületi lakást adott az örökbérleti jogért, az ingatlant nem az önkormányzattól kapta. Az MTI egykori vezetője szerint az önkormányzatnak annyi köze volt az ügylethez, hogy az ilyenkor szokásos módon utólag jóváhagyta azt.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Attila


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!