Egy magas beosztású iráni biztonsági tisztségviselő közlése szerint Irán leleplezte és felszámolta az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) egy új internetes kémhálózatát - jelentette az IRNA iráni állami hírügynökség kedden.

Ali Samkáni, az iráni legfelsőbb nemzetbiztonsági tanács vezetője elmondta:

az iráni hírszerző ügynökségek a CIA egyik legkifinomultabb internetes kémhálózatát tették tönkre.

Az értesüléseket oroszországi látogatása küszöbén jelentette be újságírók előtt Samkáni, aki egy magas szintű biztonsági tanácskozásra érkezett Oroszországba. A tisztségviselő hozzátette, hogy hamarosan közzétesznek bizonyos dokumentumokat a CIA kémkedésével foglalkozó iráni hírszerzési műveletekről. Samkáni hozzátette: e hálózat azonosításával a CIA a célországokban lévő működési kapacitásának fontos részét sikerült teljesen szétrombolni.

Az iráni legfelsőbb nemzetbiztonsági tanács vezetőjének bejelentése nem sokkal azután történt, hogy John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó elismerte, hogy Washington kiberműveleteket hajt végre más országok, köztük Oroszország ellen.

A más országok elleni kibertámadások az Egyesült Államok által illegálisan gyakorolt katonai műveletek közé tartoznak, mivel végrehajtásuk ellentmond a törvényi szabályozásoknak, a hivatalos biztonsági irányelveknek és előírásoknak - mondta Samkáni, hozzátéve, hogy Washingtont felelősségre kell vonni tetteiért a nemzetközi intézményeknél.

Az USA egyelőre nem reagált.

A két ország élesedő konfliktusáról hosszú cikkben írtunk éppen ma.

Ha elszabadul a pokol Amerika és Irán között, azt lehetetlen lesz megállítani

Ha sikerül bizonyítani, hogy Irán támadott tapadóaknákkal két tartályhajóra az Ománi-öbölben, akkor véres megtorlásra számíthat. Konfliktus esetén azonban elszabadulhatnak az olajárak.

Kiemelt kép: TASNIM NEWS / AFP


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!