A döbbenetes videót, amely a felelős állattartás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet, a Humane Society of the Pikes Peak Region nevű nonprofit szervezet posztolta ki a Facebook-oldalára.

Az eset tavaly októberben történt az Egyesül Államokban, Colorado Springsben. A térfigyelő kamera felvételén az látszik, hogy egy három tagú család – apa, anya és ötéves kislányuk, zöld dzsekiben – épp egy templom viszonylag kihalt parkolójában igyekeznek a kocsijuk felé.

Ekkor a parkoló melletti, parkos területről, szinte a semmiből rájuk ront egy elszabadult kutya. Egyenesen neki a kislánynak, szinte kikapja az anyja kezéből, és a földre teperi.

A kétségbeesett szülők majdnem fél percig viaskodnak a kutyával a gyerekükért. Ekkor már több járókelő is odarohan, mindenki segíteni próbál. A gyereket végül sikerül megmenteni, a kutya nagy nehezen elengedi és elrohan. A kislány a videót posztoló szervezet szerint szerencsére kisebb sérülésekkel megúszta a sokkoló incidenst.

A hatóságok természetesen felkutatták a kutya – állítólag egy bullterrier keverék – gazdáját, és eljárást indítottak ellene. A gazda választhatott, hogy menhelyre adja be a kutyát, vagy elaltatják. Ő az eutanázia mellett döntött.

hirdetés

A szakemberek a videóval arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy egy kutya közösségi beilleszkedése kizárólag a gazda felelőssége. Vagy szakképzett trénerhez kell elvinnie kedvencét, vagy ha még így is veszélyesnek ítéli, pórázon, szájkosárral kell vezetni, és semmiképp sem szabad magára hagyni.



hirdetés