Jacqueline Hellyer ausztrál szexológus a Daily Mailben felfedi azokat az okokat, amelyek miatt napjainkban a párok kevesebbet szexelnek, mint valaha, és néhány jó tanácsot is ad intim életük felpörgetésére.


A párkapcsolati szakértő, aki sok párt segített már abban, hogy szexuálisan újra egymásra találjanak, úgy véli:

manapság a legnagyobb probléma, hogy magukkal viszik telefonjukat az ágyba.

„Szinte minden párnál, akik eljönnek hozzám, valami technikai eszköz okozza a gondot a hálószobában – mondta a doktornő – ezzel két probléma van: az egyik, hogy rossz irányba viszi az agyunkat. A másik pedig az, hogy a szerelmi együttléthez az kell, hogy a párok egymásra figyeljenek, miközben a telefonok a feleket bent tartják a maguk kis magányos buborékjukban, és a kettő között mély árok húzódik.”

Ha a párok túlságosan kimerültek ahhoz, hogy még a lepedőn is leizzadjanak, Hellyer szerint akkor jön el az ideje a „lusta szexnek”.

Ne legyen a kifogás, hogy nincsen elég energiánk. Legyen könnyed, egyszerű szex, egy kis plusz becézgetés, összebújás – javasolja a doktornő.

De fontosnak tartja azt is, hogy maguk a párok is felismerjék szexhiányukat és megbeszéljék azt egymás között, hogy ki mit szeretne. És akkor lehet, hogy nem lesznek sokkal többször együtt, de szeretkezéseik jobbak lesznek. Mert annak nincs értelme, hogy úgy tekintsenek rá, mint egy kellemetlen, unalmas kötelességre, hanem az örömszerzésnek mindig kölcsönösnek kell lennie.

Jacqueline szerint a nagyon elfoglalt párok azt is fontolóra vehetik, hogy előre eltervezik szeretkezéseik időpontját és akkor előbb ágyba bújnak, hogy ellazuljanak, és a hálószobán kívül hagyják kütyüjeiket.ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!