Szaniszló Sándor, a szocialisták fővárosi képviselője szombaton az Országház mellett tartott sajtótájékoztatón azt mondta,


amennyiben a kabinet nem gondoskodik a zökkenőmentes hulladékszállításról, akkor arra kérik az elégedetlen állampolgárokat, hogy hozzák el a Kossuth Lajos térre az időben el nem szállított, szelektíven gyűjtött hulladékukat.

Őrsi Gergely, az MSZP budapesti alelnöke ugyanitt úgy fogalmazott, a kormány "rákosista módon" központosította a hulladékgazdálkodást, aminek eredményeként jelentősen csökkent a szolgáltatás színvonala.

Péntektől 116 településen leállt a szemétszállítás, a fővárosban pedig egyre többet késik az utcai gyűjtőedények és a szelektív kukák ürítése, ennek eredményeként Budapesten elszaporodtak a patkányok, egyre nagyobb a kosz az országban.

Az alelnök szerint a probléma még csak köztisztasági, de közegészségyügyivé is válhat, ha a kormányzat nem lép gyorsan.

Szaniszló Sándor megjegyezte, a kormány a vidéki veszteséges szemétszállítás finanszírozására elvonta a budapesti szemétszállítási díjakból évente keletkező milliárdos profitot, amelyet korábban patkányirtásra és a város takarítására fordítottakÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!