Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Számos elmélet született már arról, hogy milyen időközönként ajánlott hajat mosni, azonban bármelyiket is valljuk, muszáj figyelembe vennünk azt, hogy milyen a hajtípusunk. Válasszuk ki a megfelelő sampont, és tartsunk be egy-két alapvető szabályt!

"Ha minden nap megmossuk a hajunkat, akkor egy idő után felborul a fejbőr természetes pH-rendszere, kiírtjuk azokat a természetes zsírokat, melyeket a fejbőr termel, és hajunk száraz, töredezett lesz" - véli Julian Farel stylist.

Általában 2-3 naponta ajánlott hajat mosni, de természetesen vannak kivételes esetek is, amikor ez a szabály felborul.

Paul Cucinello híres hajfodrász szerint, ha rendszeresen használunk hajápolási termékeket, mivel ezek extra védelmet nyújtanak, akkor elegendő, ha hetente csak kétszer mosunk hajat.

Ez a szabály azokra is vonatkozik, akiknek nagyon hamar zsírosodik a hajuk. Könnyen fel lehet frissíteni úgy a hajat, hogy csak a fejbőrt átmasszírozzuk, és bőségesen tiszta vízzel leöblítjük a tincseket, nem muszáj sampont használni. Ezt a módszert akkor is alkalmazhatjuk, ha edzőteremben voltunk, és megizzadtunk.

A balzsamot mindig csak a hajvégekre használjunk, mert különben akkor is nagyon hamar fog zsírosodni a hajunk, ha amúgy szárazabb típusú.

Az egyik legfontosabb szabály, amit mindenképp be kell tartani, hogy mindig a hajtípusunknak megfelelő hajápolási termékeket, azaz sampont, balzsamot használjunk. Más termékek szükségesek a festett, más a száraz, a zsíros, a töredezett, a vékonyszálú, a göndör haj számára.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!