Az orvosokat is sokkolta, amikor rájöttek, hogy egy 13 fiúnak a szája helyett, a heréjében kezdett el kifejlődni az egyik zápfoga - írja a brit Metro.


Az orosz tini bal felső, hetes, maradandó őrlőfoga soha sem nőtt ki, miután a tejfogait elhullatta, csak egy rés tátongott a helyén, a szájában. A fiú azért került kórházba, mert furcsa duzzanatot találtak az egyik heréjében. Az orvosok először azt hitték, hogy egy tumorral van dolguk, a vizsgálatok során azonban kiderült, hogy a hiányzó fog kezdett el a fiú szájürege helyett, a nemi szervében növekedni.

A fogat a moszkvai Morozov Gyermekkórházban operálták ki a fiú heréjéből. Az orvosok szerint az elképesztően ritka rendellenességet egy genetikai hiba okozta. Még a fiú méhen belüli fejlődése során történt őssejt-hiba miatt kezdett rossz helyen növekedni a fog.

Az orvostudomány ismer olyan eseteket, amikor egy fog a tüdőben kezdett el kifejlődni, de most először dokumentáltak olyat, hogy a here volt az érintett szerv.

A műtétet elvégző Dmitrij Taruszin szerint a beavatkozás sikeres volt, így nagyon valószínűtlen, hogy a probléma a jövőben gondokat okozna a páciensnek. A fiúnak minden esélye megvan arra, hogy teljes életet éljen.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: iStock)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!