Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Elie Metchnikoff Nobel-díjas orvos szerint a végzetes betegségek a vastagbélben alakulnak ki, és mindez a nem megfelelő táplálkozásnak, és a stresszes életvitelnek köszönhető. Az egészség romlása legnagyobb mértékben a kaotikus életmód következménye.

Átlagosan körülbelül csak a táplálék 10 százalékát hasznosítjuk, a többi lerakódik a szervezetünkben egy úgynevezett "mucoid telepet" alkotva. Ez a telep megakadályozza a tápanyagok teljes felszívódását, és bármennyire is egészségesen akarunk étkezni, a szervezet nem tudja feldolgozni a hasznos tápanyagokat.

Nagyon sok feldolgozott élelmiszert, zsírban sült, és proteinben gazdag táplálékot fogyasztunk, ezek pedig elősegítik a mucoid telep kialakulását, és lassítják a máj-, és epeműködést.

Azok a méreganyagok, amelyek a vastagbélbe kerülnek, nem ürülnek ki, hanem ott lerakódnak, és ennek következtében idővel kialakulnak a legsúlyosabb betegségek is.

Az alábbi tünetek arra utalnak, hogy méreganyagok rakódtak le a szervezetünkben:

  • fogyás, erőtlenség;
  • emésztési problémák: puffadás, hasmenés, székrekedés, hányinger;
  • nehéz légzés, rossz lehelet, fehér lepedék a nyelven;
  • elhízás;
  • alvásproblémák;
  • töredezett haj, száraz bőr, pattanások;
  • fej-, és/vagy hátfájás;
  • álmosság, rossz közérzet;

Megoldást jelenthet a növényi rostok fogyasztása! Naponta legalább 35 gramm növényi rost, 40 százalékkal csökkentheti a vastagbélrák kialakulásának a kockázatát. Ajánlott teljes kiőrlésű péktermékeket, zabpelyhet, barna rizst, spenótot, borsót, salátát, káposztát fogyasztani.

A spirulina alga magas klorofilltartalma miatt elősegíti a bélműködést, és regenerálja a sérült szöveteket. A magas víztartalmú gyümölcsök, mint pl. az alma, szőlő, dinnye is segítenek megszabadulni a szervezetben lerakódott parazitáktól és méreganyagoktól.

A frissen préselt gyümölcs-, és zöldséglevek nagyon hasznosak lehetnek a szervezet méregtelenítése szempontjából, sőt, biztosítják a szükséges tápanyag és vitaminkészletet is.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!