Támogatni fogjuk Ursula von der Leyen jelöltségét az Európai Bizottság élére. Programjának támogatása jó Magyarországnak és rossz Orbánéknak

- jelentette be a Demokratikus Koalíció részéről Gréczy Zsolt szóvivő.

Gréczy Zsolt elmondta, hogy a párt négy EP-képviselője támogatni fogja a német politikus megválasztását, erről a DK elnöksége döntött. Az elnökség figyelembe vette, hogy a párt internetes konzultációt indított, amelyben megkérdezték az embereket, hogy megszavazzák-e von der Leyent: Gréczy közölte, hogy 50 ezernél valamivel többen szavaztak, és "az egyértelmű többség" amellett volt, hogy támogassák von der Leyent a DK-sok.

Gréczy Zsolt szerint az EB-elnökjelölt programja ugyanaz, mint a DK programja: egyaránt mindkettőben fontos szerepet kap az Európai Egyesült Államok gondolata, az európai minimálbér és munkanélküli ellátás bevezetése, új európai gyermektámogatásokat és a multiadót ígér, és klímavédelmi célokat is előír.

Homályos fenyegetéseket intézett a Fideszhez von der Leyen

A jogállami eljárásokról továbbra sem mond konkrétumot az Európai Bizottság elnökjelöltje, akit mégis mintha egyre inkább támogatna a szocdem és a liberális frakció.

A DK-s politikus azt is megjegyezte, hogy von der Leyen kedd délelőtti beszédében a jogállami kritériumok betartatását ígérte, és azt is mondta, hogy Európa bomlasztói harcos ellenfelet kapnak személyében:

Orbán Viktor számára ez felér egy hadüzenettel

- vélekedett Gréczy.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!