Szép pillanatot hozott a hagyományos újévi szumóverseny Japánban. A tornát meglepő módon az a Tokusorju nyerte meg, akiről mindenki azt hitte, hogy esélye sem lesz. Valószínűleg ebbe ő maga is beletartozott, mert egyszerűen elsírta magát, amikor tudatosult benne, hogy győzött.


Day15. Here we go. Just returned to makuuchi, #TokuShoRyu (R) from the bottom of maegashira, must beat an ozeki, #TakaKeiSho, here or face a playoff against #ShoDai. My face is numb. I can't take it. #Hatsubasho2020 pic.twitter.com/JgkGGlm568

- SumoSoul (@TheSumoSoul) January 26, 2020

A 188 kilós 33 éves szumós szinte a semmiből került elő, soha nem nyert még versenyt, alig hallott róla valaki korábban. Az újévi versenyen 15 meccséből 14-et nyert, így övé lett a Császár Kupa.

Nem volt a ranglistán nálam gyengébb helyen szereplő szumós a mezőnyben, ezért igyekeztem mindig csak a következő meccsre koncentrálni. Azt sem tudtam, hány győzelem kell a végső győzelemhez, vagy hogy hány menetet nyertem meg a torna alatt, sőt azt sem tudtam milyen nap van. Csak az aktuális meccs számított, ennyire összpontosítottam. Talán túl sokat sírtam, de ott abban a pillanatban minden nyomás lekerült rólam és felszabadultam

- idézi a Japan Times a váratlan győztest.

Tokusorju reakciója óriási népszerűséget hozott a szumósnak Japánban, különösen annak köszönhetően, hogy a mindig faarcú, kimért elit versenyzőket egy semmiből előkerülő kis ember győzte le.

Kiemelt kép: Koichi Nakamura / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!