Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Javában tombol a cseresznyeszezon! Nemcsak azért érdemes kilószámra ropogtatni a cseresznyét, mert ízletes, hanem mert egyike a nyár egyik legegészségesebb gyümölcseinek.

Kalóriatartalma alacsony, így fogyókúra idején is bátran fogyasztható. Egy marék cseresznye kevesebb, mint 100 kalóriát rejt, de 15%-át fedezi a napi C-vitamin szükségletünknek!

1. A cseresznye igazi antioxidáns-bomba

Magas C-vitamin tartalmának köszönhetően remek ellenfele a szabad gyököknek, lassítja a test öregedési folyamatát, támogatja az immunrendszert, gyulladáscsökkentő hatású. A krónikus betegségekkel, mint például a szívproblémákkal is felveszi a harcot, de védelmet nyújt az Alzheimer, cukorbetegség és kóros elhízás ellen.

2. Bár mézédes, a cseresznye mégis megóv a cukorbetegségtől

Gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően, a ropogós gyümölcs segít megőrizni a szerveztünk egészségét. Hiába érezzük mézédesnek, a cseresznye glikémiás indexe alacsony, tehát nem pumpálja fel a cukorszintet a vérben, így az inzulintermelést sem. Tökéletes étek a diabétesz megelőzésére.

3. Kiváló altató

A cseresznye gazdag melatonin-forrás, a hormoné, mely a jó minőségű alvásért felelős. Már bizonyított, hogy 250 milliliter cseresznyelé elfogyasztása reggel és este képes meghosszabbítani az alvás időtartamát 1 órával és 24 perccel.

4. Enyhíti az arthritisz tüneteit

A napi rendszerességgel fogyasztott cseresznye jelentősen csökkenti az ízületi gyulladás okozta kellemetlen tüneteket.

5. Kordában tartja a koleszterinszintet

A rendszeres cseresznyefogyasztással csökkenthető a vérben lévő "rossz" koleszterin mennyisége. Mint tudjuk, ha sikerül ezt a szintet kordában tartani, a szív-érrendszeri betegségek kialakulásának veszélye minimálisra csökken.

6. Cseresznye az izomfájdalom ellen

Edzések utáni izomláz enyhítésére kiváló gyógyszer a cseresznye. A gyümölcs ugyanis hozzájárul az izomrostok regenerálódásához.

7. A cseresznye segít a fogyásban és a kikapcsolódásban

Mivel a gyümölcs 70%-a víz, kalóriatartalma rendkívül alacsony. 100 gramm cseresznyében mindössze 38 kalória van, ezért ideális és ajánlott a szénhidrátcsökkentett diéta folyamán - állítják a táplálkozási szakértők. Mindemellett gazdag A- és B-vitaminban, és káliumtartalma is jelentős. A cseresznyének hashajtó és méregtelenítő hatása is van, ezért ajánlott minél többet fogyasztani belőle főként azok számára, akik veseproblémákkal, reumás panaszokkal, székrekedéssel vagy köszvénnyel küszködnek.

8. A fogyás mellett a cseresznye a relaxálásban is segít

Napi rendszerességgel, nagy mennyiségben fogyasztva a ropogós gyümölcs ellazít, a teljes napon át nyugodt közérzetet eredményez, magas bioflavonoid és melatonin tartalmának köszönhetően.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!