Vannak, akik imádják az akciókat és kuponokat, másokat nem érdekel az ünnepek előtti tülekedés. Előbbiek közé tartozhat az a vásárló, aki az idei Black Fridayen mintegy nyolcmillió forintot tapsolt el.

A lelkes vevő rengeteget költött, ám cserébe valószínűleg jó sokat spórolt is. Egy nagyobb lakás teljes berendezéséhez szükséges cikkeket, konyhai gépeket, tévéket, számítógépet és házimozi-rendszert vett valaki az egyik nagy internetes áruház fekete pénteki akciójának keretében írja a Világgazdaság.

A lap idézi a GKI Digital és az Árukereső közös felmérését, amely szerint

hirdetés

az aktív magyarországi internetezők ötöde, azaz mintegy 1,2 millió ember a karácsonyi ajándékok beszerzésében is számít a fekete péntek akcióira.

Ugyanakkor a vásárlók elsősorban nem az év végi ünnepekre készülnek a Black Friday során, hanem saját, a kedvezményes időszakra halasztott beszerzéseiket valósítják meg.

Miután ezekkel végeztek, még átböngészik az ajánlatokat karácsonyi ajándékok után kutatva, de a meglepetéseket inkább a december eleji fizetés megérkezése után veszik meg.

Nemek szerint is különböznek vásárlási szokásaink: míg a férfiak jellemzően valamely konkrét termék akciós árát várják, a nők nyitottabbak, és inkább átnéznek minden akciós terméket, aztán döntenek a vásárlásról.