Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Napjainkban az őszinteség korát éljük: mindenki mindenkinek megmond nyíltan mindent, kitálal, elmondja a véleményét, ítéletet alkot, kritizál és panaszkodik. Sokszor észre sem vesszük, és a legféltettebb titkainkat, legbensőbb érzéseinket osztjuk meg idegen emberekkel is.

Vannak témák és helyzetek, amelyeket jobb, ha nem osztasz meg másokkal, mert lehetséges, hogy később visszaélést tapasztalhatsz.

1. Rossz szülők

Nem ajánlott másoknak a szüleink problémáit kitárgyalni. Ha nem bánnak egymással tisztelettudóan, sokat veszekednek, vagy valamelyikünk esetleg nem veti meg az italt. Az otthoni problémák jobb, ha a négy fal között maradnak, vagy kérheted egy szakértő segítségét, de nem az idegenekkel kell beszélni ezekről.

2. Rosszindulatú gondolatok

Bármilyen rosszindulatú gondolatunk is van valakiről, ne osszuk meg másokkal, hiszen ezek a támadások, kitörések, és agressziók egy negatív személyiségi képet fognak lefesteni rólunk. Az emberek hajlamosak elsőre ítélni, többé sosem mossuk le magunkról, hogy agresszívek, veszélyesek és félelmetesek vagyunk.

3. Sikerek, elért eredmények

A dicsekvés sem egy jó téma, hiszen könnyen mások féltékenységét idézhetjük elő. Azzal, ha az elért eredményeinkről, jó tulajdonságainkról, erényeinkről beszélünk, csak haragosokat szerzünk. A mai ember nem tud örülni mások sikereinek, inkább féltékeny, és kiközösíti.

4. Magánélet

Soha ne beszéljünk részletesen a magánéleti szokásainkról, és intim kapcsolatainkról. Egyszerűen nem illik, és kész, senkinek semmi köze hozzá.

5. Betegségekről, diagnózisokról

Vannak akik előszeretettel mesélnek részletesen betegségekről, diagnózisról, műtétekről, halálról stb. Ezek olyan témák, amelyekről nem kell beszélni, főleg, ha a beszélgetőpartner egyáltalán nem fogékony rá. Ha ilyen részletekkel terheljük az embereket, egy idő után elidegenítjük magunktól őket. Megemlíthetjük a betegségeinket, de nem szükséges pl. megmutatni a műtéti heget, vagy gyógyulófélben lévő sebet.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!