Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Noha sok ember úgy gondolja, hogy a szorongás gyengeség, valójában nem az. Természetesen bizonyos helyzetekben kellemetlen és bosszantó lehet, de ugyanakkor sok jót is tehet az életünkben, még akkor is, ha nem látjuk mindig a közvetlen hasznát.

Ahogy haladunk az életben, sok különböző dolgot megtanulunk, és néhányukat nem lennénk képesek tökéletesen megérteni szorongás nélkül. A szorongás mindannyiunk életében jelen van egy bizonyos szinten, és teljesen normális érzelem. Ugyanakkor egyesek hajlamosabbak rá, és ez bizonyos esetekben már rendellenességet jelenthet.

A súlyos szorongás gyakori és túlzott mértékű aggodalommal és félelemmel járhat, és bonyolult lehet együtt élni vele. A leghétköznapibb feladatok elvégzését is küzdelmessé teheti egyesek számára. Mint olyan valaki, aki szorong ha nyilvánosság, nagyobb tömeg elé kell lépnie, sokat megtanultam róla, és azok a dolgok, amelyekben a segítségemre lehet, megkönnyítik az elviselését.

Az alábbiakban megemlítek néhányat azok közül a dolgok közül, amikben a szorongás a segítségünkre lehet. Ha te is tapasztaltad ezeket, oszd meg velünk bátran. Lehet, hogy a szorongásod neked is segített valamilyen módon, anélkül, hogy észrevetted volna.

1. Nincs rá mód, hogy igazán felkészülj valamire

Felkészülhetsz minden lehetőségre, a dolgok mégis másképp alakulhatnak, mint vártad. Szorongó emberként mindent végiggondolhatsz, ami csak történhet egy helyzetben, de amikor elérkezik a pillanat, és valóban szembe kell nézned a dolgokkal, minden teljesen másképp alakul majd. Nem számít mennyire felkészültél, ez az igazság, és ezt nem lehet elkerülni.

2. Nem baj az, ha nem vagy mindig rendben

Noha sok ember nem hajlandó elfogadni ezt, az, hogy néha nem vagy jól természetes része az életnek. Át kell esnünk a nehéz dolgokon, ahhoz, hogy megélhessük a jó pillanatokat. Ha soha nem éreznéd magad kényelmetlenül, hogy tudnád értékelni a pozitív dolgokat az életben?

3. Nincs egy megfelelő módja az érzelmek kezelésének, mindenki másképp néz szembe velük

Mindannyian a saját módszerünkkel dolgozzuk fel az érzelmeinket. Lehet, hogy az, ami másoknak működik, neked nem válik be, és fordítva. Nem minden olyan egyszerű, amilyennek látszik.

4. A légzés sokkal fontosabb, mint a legtöbben gondolnák

Ha szorongásról beszélünk, rendkívül fontos a megfelelő légzés. Amikor valami miatt nagyon szorongsz, és meg kell találnod a módját, hogy megnyugodj, sokat segíthet, ha megpróbálsz odafigyelni a légzésedre. Azok, akik szorongással küzdenek, pontosan tudják, mennyire fontos a kontrollált, mély lélegzet.

5. Mindannyian többre vagyunk képesek, mint gondolnánk

Meg tudjuk oldani a legkényelmetlenebb helyzeteket is, még akkor is, ha komolyan meg kell érte küzdenünk. Lehet, hogy szorongsz, és küzdesz, de sokkal többre vagy képes, mint gondolnád. Minden helyzet, amit sikeresen átvészelsz, nagy teljesítmény.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!