Mivel a manapság mobilokban használt lítiumion-akkumulátorok kapacitását már fizikai korlátok miatt nem lehet egyszerűen tovább növelni, a gyártók inkább gyorstöltési technológiáik fejlesztésén dolgoznak. Az elmúlt évben jelentős előrelépések történtek ezen a területen: a Xiaomi bemutatta 100 wattos energiaátvitelt biztosító megoldását, ami 4000 milliamperórás telepet 17 perc alatt tölti fel teljesen, és most a kínai Vivo is csatlakozik a sorba saját Super FlashCharge nevű megoldásával.

Forrás: Thinkstock

A Weibo közösségi oldalon közzétett videón már működésben is látható a Vivo 120 wattos adaptere, aminek köszönhetően a Vivo állítása szerint mindössze 13 perc kell, hogy egy 4000 millis telep teljesen feltöltődjön, csutkára merült állapotból pedig 5 perc alatt elérhető az 50 százalékos töltöttség. Természetesen a szupergyors töltésnek is megvannak a maga hátulütői, nevezetesen az, hogy nem tesz jót az aksi élettartamának, ha ilyen gyakran vesz fel ennyire magas feszültséget.

Azt még nem tudni, hogy a Vivo mikor dob piacra olyan készüléket, ami már élesben is támogatja a szupergyors töltést, de a jövő héten induló sanghaji MWC-n talán több részletet elárulnak.

(Kiemelt kép: ThinkStock)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!